Små små otrevligt gula strängar...

Jag älskar verkligen gröna bananer, ni vet när de är så omogna att de är hårda och liksom smakar lite strävt på tungan. Jag kan även godta de som är gula över hela bananen men så fort de fula bruna fläckarna kommer tappar jag banan-lusten. Därför köper jag alltid bara en eller två bananer åt gången.

Konsten att skala en banan på perfekt sätt ligger i att den ej får mosas i någon ände under skalningen, vilket kan vara svårt då gröna bananer som sagt är ganska hårda och gärna vill verka svåröppnade. Bäst går det om man har tillgång till kniv för då kan man liksom skära av båda ändarna på bananen coh på så vis även få bort de små otrevliga plupparna i ändarna. När den sedan skalats bör man noggrant undersöka den gula grejen så att inga små otrevligt gula strängar fastnat kvar från skalet, de är inte mumsiga att få i munnen och måste avlägsnas (om så med lupp om det behövs). När man sedan avlägsnat alla pluppar och strängar är bananen redo för att ätas. Smakligt mellanmål!

Jag har även tvångsbeteende gällande allt det vita på clementiner, mandariner, apelsiner mm. Mycket otrevligt det också och pga detta (samt den hemska lukten av apelsinskal) undviker jag att äta skalade citrusfrukter. Om jag mot all förmodan blir sugen skär jag dem i klyftor i stället!

Så nu har jag blottat ytterliggare 2 av alla mina konstiga ideer (läs: regler)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0